Innuvate energietechniek BV

Bij duurzame installaties is regeltechniek een belangrijke peiler. Regeltechniek is dé verbindende factor tussen de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie. In de praktijk blijkt dat er steeds meer aandacht nodig is voor regeltechniek, en dat lukt niet (altijd) tijdens het bouwproces of de beheerfase die daarna volgt. In het onlangs gepubliceerde artikel in het NRC wordt de suggestie gewekt dat de problemen met wko gemeengoed zijn Nederland, en dat deze problemen alleen met torenhoge investeringen opgelost kunnen worden. Onterecht vinden wij.

Wko of energieopslag is een zeer betrouwbare en duurzame manier om gebouwen te verwarmen en te koelen, mits tijdens de bouwfase de afstelling van de besturing van de installatie voldoende aandacht krijgt. Daarna speelt beheer- onderhoud en monitoring de belangrijkste rol, alsook het aanpakken van geconstateerde verbeterpunten die uit de monitoring naar voren komen.

Innuvate kan helpen om objectief en fris de werking van uw installatie te monitoren en praktisch en constructieve oplossingen te bedenken om de werking te verbeteren. Steeds terugkerende storingen, zoals drukstoringen, flowstoringen of temperatuurklachten kunnen worden opgelost zonder dat hiervoor dikke rapporten opgesteld hoeven te worden.

Wij zijn thuis in diverse fabrikaten regeltechniek als Priva, Johnson Controls, Loxone en LON.

 

 

Innuvate BV adviseert 20 wko exploitanten en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied om meer rendement uit hun wko te halen. Details in de werking kunnen een groot verschil maken op energiebesparing!